My Blog...^_^

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 15, 2013

bila tabir mula dibuka...:)

Assalamualaikum dan salam syg buat semua...

Pejam celik pejam celik celik pejam celik pejam..ish3...dah hampir setahun cik fatin x menulis ape2 kat sini....emmm,ari 2 ingat nk start aktif balik blogging tapi 2laa..sibuk sgt akhir2 ni..masa nak on9 kurang,jadi terpaksalah tangguhkan dulu hajat di hati...

Banyak cerita suka duka dalam setahun ni,seyes x tipu :) cik fatin dah selamat bergraduasi alhamdulillah n skng tengah training untuk jadi seorg pegawai bank,insyaAllah...sungguh2 x sangka,belajar dari sekolah smpai la degree,xde lgsung kena mengena dengan bidang perbankan ni, agaknya memg dah tertulis yang satu hari nanti akan kerja di bank..ape2 pon,cik fatin selalu pegang,whatever u do,just do it best..x kira la baru atau dah lama...masih dalam proses belajar n alhamdulillah,skrang rasa mcm x sabar nak memulakan karier bulan 4 ni, insyaAllah..

Bercerita tentang graduasi, memg x sangka masuk bulan ni,dah dekat 5 bulan bergelar graduan..hmmm,secara jujur zaman bljar dekat u, memg zaman yang paling best sekali,x tipu :) skng ni,dah terasa sgt rindu ngn kwn2...harap ada masa dpt lagi jumpa,sembang2,n kongsi2 cite susah senang mcm dulu2...

Ok,smpai di sini saja..insyaAllah cik fatin akan cube rajinkan diri nk update blog ni lagi...kalau diikutkan, bnyak ag cite2 yg nk dikongsi, insyaAllah di masa2 yg akan dtg ye..have a nice weekends everyone...assalamualaikum ^_^



hadiah buat ayah bonda ^_^

Tuesday, April 17, 2012

almost 1 year?

Assalamualaikum..

Moga semua shbt2 yang membaca berada dalam keadaan sihat dan bhgia hendaknya :)

Seriyesly?dah setahun blog ni?? ok..memg x caye,sebab jarang sgt update..tapi  xpe,insyaAllah  kalau ada masa dan kesempatan,fatin akan rajin2 kan diri meng"update" ape2 yg patot..

     Alhamdulillah,syukur padaNya..tinggal berapa bulan saja lagi nak menamatkan pengajian peringkat ijazah..sekejap rasa masa berlalu..pahit manis..semua dah rasa...insyaAllah,kalau dimurahkan rezeki,fatin bakal bergraduasi bulan ogos @ september tahun ini..moga segala urusan kita dipermudahkan hendaknya..

zaman sekolah yang pastinya tak mungkin luput dari ingatan :)


     Ok,smpai di sini dulu..my short update..long updates will be coming soon,insyaAllah..moga cara penulisan fatin di masa akan datang akan lebih matang dan dalam masa yang sama dapat memberikan perkongsian pengalaman buat rakan2 semua...take care,semua..

bubbye...wif love..assalamualaikum :)


Thursday, June 23, 2011

kisah si fatin budak malas...

Assalamualaikum....

hai semua pembaca-pembaca blog yg dikasihi !! harap semua sihat dan ceria2 selalu mcm cik fatin hendaknya..hehehe...dalam entri lepas,cik fatin kemain berkobar-kobar bagai nak rak,kononnya nak merajinkan diri nh untuk meng"hapdate" segala apa yang patot dlm blog...tapi apakan daya...akibat kemalasan melampau yg berkampung dalam badan, membuatkan ada saja halangan demi halangan untuk mula giat menulis mcm dulu...(giat sgt ke??..kui3...) ;p

       kalau dah mcm ni caranya cik fatin oii..bukan GIAT namanya...LIAT betulnya...;p 
(pic from Google)


skang nh..cik fatin memg sgt bz ngn kerja..sepatutnya awal bulan yg lepas,cik fatin patotnya kena wat praktikal dekat PERDA(Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang)..tapi disebabkan cik fatin dah selesa dengan tempat kerja skarang,jadi cik fatin decide untuk bincang ngn dr. untuk tukar tempat praktikal...gpun,dekat sini,cik fatin dapat kerja sambil ngumpul duit sikit...:)  

skarang..cik fatin jadi kerani dekat sebuah kedai perabut yg letaknya..brape minit je dari rumah...bos cik fatin sgt best..orgnye baik,x sombong n rajin belikan buah,makanan n mcm2 ag dekat pekerja2 die supaya kitorg x stress keje..n yess!! kami semua keje mcm satu family...best kan??:)

apepon,cik fatin x sabar sebenarnya nk masuk U balik..nak mulakan semuanya dengan semangat yang baru..n as a final student...rasa nak spend masa 1 sidang terakhir nh dengan sebaik2 nya n cipta lots of memories sebelom grad...:)

cik fatin kasi bunga nh dekat si die,time die grad ari 2... hehe....aci x kalau nak tuntut bunga lagi besar kat die pasnh time cik fatin grad?...hahaha...(wrapping bunga nh terkeluar gara2 terhimpap dekat tempat duduk belakang keta...cian die...huhuhu..)

ok,sampai di sini saja cik fatin berceloteh...got to go everyone..sebenarnya,baru lepas balik keje nh..lepas mandi je,terus "hapdate" blog..yela,cik fatin yakin yg amat..kalo x buat mcm nh,kompom blog nh lagi 4,5 bulan baru ter"hapdate" ... hehe... wokey,see u all dalam entry seterusnya..insyaAllah..take care ya,everyone..thanks 4 spending ur time to read my entry...hehe...xdela best sgt pon...tapi padanlah sebagai medium nak spend masa senggang kan? hik3...tatatititutu....bubbye..wif love...:)    


p/s : x sabar nak nengok Transformers...!! (^_^)     

Saturday, May 21, 2011

sebulan sudah??

assalamualaikum....

apa habaq pembaca2 blog yg disayangi sekalian....diam x diam , bising x bising , duduk x duduk ,berdiri x berdiri ,rupa-rupanya dah lama yg amat cik fatin x update ape2 post ye...ish3... hari nh,dah cukup sebulan pon..emm...jgn kata habuk..semut,anai-anai,gajah,rimau semua pakat dah wat kampung kat sini noo..huhuhu...xpa2,insyaAllah lepas nh..cik fatin akan cuba la rajin2 kan diri ,menghapdet apa yg patot dalam blog nh ye...:)

eh? arnab pon ade...???layannnnn...:)


alhamdulillah..selesai sudah final exam untuk tahun ke-2..jadi skng nh..dah bermula laa cuti sem yg boleh dikatakan semua budak2 U pakat dok tunggu...emm....kali nh..cuti memg sgt2 lama..hampir 4 bulan..so,cik fatin nak amik kesempatan nh untuk cuba manfaatkannya sebaik2 yg mungkin..hope kwn2 yg lain pon same ye...:)  bagi kwn2 yg bakal khwin atau bakal jadi tunangan org dlm cuti sem nh...tahniah bnyak2.. semoga berbahagia hendaknya bersama pasangan...bagi sape2 yg menjempot 2,kalau ada kesempatan dan masa yang terluang,insyaAllah cik fatin pegi ye...;) (org ajak makn nasi minyak...rugi woooo kalo tolak...)


 gambar nh time kat matrik dulu..g kenduri umah member..owh sgt rindu kenangan itu..:)


tengah2 cik fatin dok tulis blog nh...tetibe dengar lagu band st12,jangan pernah berubah...seyes,sgt best + sedap dengar + lirik die memg penuh bermakna...sape2 yg x pernah dengar..kat bwh post nh nanti,cik fatin kasi lirik die...ce baca n ce dengar kalo senang2...tambah2 part korus die..perghh..meleleh air liur...x tipu!  errr...ok..yg lain betol...part meleleh 2 yg tipu...hihihihi...ok2..sampai kat cni dulu cik fatin berceloteh...ade mase t,kite story2 lagi ye...almaklumla...kalo duduk kat rumah, pukul 1 dah dikira tido lewat nh...tapi kalo kat kolej kediaman, kalo time2 cenggini masih boleh la dikira,malam masih muda kan...hik3...

orite2...ckp bnyak x guna kan..nh lirik die...baca saja tanpa muzik pon,dah mcm best,x gitu? hehe.. 2 pendapat cik fatin laa....:) orite..selamat malam semua...eh,selamat pagi semua....insyaAllah,ada kesempatan,jari jemari nh akan menulis lagi cerita demi cerita...kisah demi kisah...pengalaman demi pengalaman untuk dikongsi2 bersama ye...bubbye...wif love...:)


 nh band baru  uv13..penah dengar??x penah??rugi ar korg..best diorg nh..
cover album siap wat atas pokok lagi..mampu?? ;p  hahaha...


JANGAN PERNAH BERUBAH - ST12

biarkan waktu teruslah berputar
ku cintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan


cintaku padamu begitu besar
namun kau tak pernah bisa merasakan
malah kini kau ucapkan selamat tinggal
membuat keresahan


* kau meninggalkanku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan


korus:
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah.


* kau meninggalkanku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan


korus:
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah.



p/s : nyanyi bnyak x gune,kalau nak berubah 2..berubah jugak..yg penting hati beb..:)


Tuesday, April 19, 2011

saya sudaa demam !!!!!!!

assalamualaikum...

uish..dah lama bebenor kan teman x update pape kat blog nh..uish..nh xleh jadik...siap ade sawang labah2 lagi  dekat sini...huhuhuu..(kecoh betol arr...)ok2...fatin skang nh ngah demam...demam ape??rindu ka??demam kura2 ka??huhuhu...salah...salah...dan salah....tengok tajuk entry pon kowg mesti x tawu kan..huhuhuhu..demam exam daaaaaaa....


demam??layan tido best nh...zzzzzzzz....


(versi utara..sila gunakan kamus utara untuk memahami dengan lebih lanjut..)
emmm...apakan daya...demam nh..ubatnya bukan tidoq....kalo tidoq...uish,alamat memg parah la jawabnya...kalo nak taw...penawaq n ubatnya adalah vitamin S...yakni STUDY ....huhuhu...mai nak habaq...nak mula study nh,ya Allah.....Tuhan saja la yang taw lagu mana...mau xnya...asai nak bukak buku ja...tiba2 rasa ngantok...asai nak mula stdy ja,tiba2 rasa lapaq...ish3....apa la nk jdi ngan cik fatin kita nh...hik3...

(ok versi utara tamat..hahaha...)

neway,ckp banyak x guna..nh nasihat la pada adik2 yang bakal amik UPSR,PMR n SPM...study la sungguh2 ye....bak kata orang tua2...genggam bara api,biar sampai jadi arang...stdy biar sungguh2...banggakan mak ngn ayah...komfirm !...muktamad !..pasti !...mak ayah sape2 pon nak tengok anak2 dowg berjaya kan....:)  ...best oooo time blaja kat sekola dulu....honestly...miss dat moment so hard...:)

alhamdulillah..berkat doa..usaha...tawakal kepadaNya...fatin dapat juga sambung belajar peringkat degree dekat USM..InsyaAllah,kalo ade rezki...nak ag sambung belaja peringkat yang lebih tinggi...gpon x rugi kan...fatin ada satu kata2 hikmat yang fatin sentiasa pegang...org yg paling disanjung tinggi bukan letaknya pada rupa paras yang cantik...bukan letaknya pada harta benda yang melimpah ruah...tapi letaknya pada ilmu yang penuh di dada....insyaAllah...harap kita semua tergolong dalam golongan orang2 yang berilmu dan sentiasa diredhaiNya....


comeynyeeeeee.....:)


ok! hehehehe.....tetibe jadi seyes kan...huhuhu..yelaa...bab2 ilmu nh bukan boleh buat main..ye x? yang baik leh kongsi same2...yang x baik,boleh dibuat teladan...x gitu?? :) ok hadirin dan hadirat sekalian...sekian saja coretan dan nukilan saya buat kali ini...hehehe...owh ye...fatin still dalam exam nh...doakan moga fatin dapat wat yang terbaik ye!! :)  pada kwn2 yang skng nh tengah amik exam jugak...all da best yaaa...chaiyok2!! let us fight till the last drop of ink! hik3...wif love...bubbye! =D


JADUAL EXAM CIK FATIN :)

19/4/11 - Teknik Berfikir

22/4/11 - Pengurusan Sistem Kesihatan

3/5/11 - Perancangan dan Pengurusan Projek

5/5/11 - Psikologi Abnormal


p/s  : 1 down...3 more to go...uish..mcm main tembak2 la plak...:p

Friday, April 08, 2011

Jom Dengar Lagu! :)

Assalamualaikum...

hye semua!! uhuk3..dah berhabuk blog nh ye..almaklumla dah 4 hari fatin x update ape2 post...(wahh..statement hiperbola..xleh blah..)..mane x nye kan..asal nk ngadap laptop je,line tenet x ok...asal jari jemari nh nak menari atas lappy kesayangan je...line tenet jadik lembap cam siput sedut..emmm...bak kata org utara...sabaqqqq je laaa...~~


grr..grr..grr...gigit!gigit! giggiiittt!!


ok,makcik fatin..enough! sudah-sudah la membebelnye...jom ubah topik..^_^

err...ok2...hari nh,fatin nk kongsi ngn pembaca2 blog semua (ade ke org bace blog aku nh??..) tentang satu lagu yg fatin baru nyanyi ngn kawan2 time dinner ari selasa lepas...emm,saje nk wat post pendek sebb otak nh dah kering sgt ngn idea..almaklumla baru settle edit assgnment..huhu...memandangkan skang pon da jam 2 pagi..jadi fatin akan kongsi something yg boleh ringankan otak kwn2 yg masih stay-up skang...(sume ngah stdy kan..kan...kannn??)...

err..no komen...=D

ok2...lagu nh tajuknya Laskar Pelangi..band yg nyanyi, Nidji...musti kowg sume penah dengar kan? lagu nh merupakan lagu tema dari filem Laskar Pelangi sendiri. Adaptasi dari novel karya Andrea Hirata yang diterbitkan tawun 2005.. Best filem nh,kalo kowg belom tgok...pegila copy kat kwn ke,beli kat kedai dvd ke atau dowload sendiri ke..(brape bnyak "ke" daaaaa...)..yg pastinya cite nh sarat ngn nilai-nilai kemanusiaan,n mnceritakan mcm mane perjalanan hidup seseorang untuk capai impian die...pendek kata,ckp bnyak x guna...better kowg tgok sndiri kan...:)  ok,done writing ! jom layan lagu die...fatin kasi lirik..lagu korang pasang sendiri dekat music player ye..hehehe...bubbye! wif love...




 
 
Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...
Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...


p/s : lapar megi laaaa...=p



Monday, April 04, 2011

testing2...1...2...3....=D

assalamualaikum....

emm..lawak rasenye...jap2..nk gelak dulu...hihihihi...(ok,fatin stop! )...ini adalah percubaan pertama..sebarang risiko...sila tanggung sendiri..:)  memg x caye..tapi inilah jadinya kalo masa lapang dah mula menjelma..orang lain dah lma kenal ape itu blog..tapi insan ini baru nak berjinak-jinak dengan dunia blog nh...tapi xpela kan...bak kata omputih campuq org melayu..better late than xde kan?? huhu...ok,jap nk check tarikh....hari nh...4/4/2011...emm..kire cantikla jgk untuk mulakan somethin' yang baru...kan3...:)



KEJAP!!

Q : abes? ape kaitan semua nh ngan gambar penguin??
A : huhu..ramai yang ckp..blog nh,ala2 diari...tempat kite luahkan perasaan,kongsi cerita,pengalaman,dan bende2 lain yg sama erti dengannya...so,t'pulangla mcm mne kite,c pemiliknya nak "decorate" kan die,nak cantikkan die...t'masukla masukkan gambar2 yang cantik n yg kite suke...ade paham??
Q : tapi...still xde link ngn ape yang kite ngah cite nh kan?kan?kan??
A :err..emm..err..mcm nh laa..juz anggap ini percubaan pertama...sajeee..nk testing2 gitu...gpon gambar penguin 2 ok what?mcm ade chemistry gitu...huhuhu...;p
Q : (terdiam......no more questions...)

ehem2...(testing mike ok ke x..) pada hari yang bersejarah ini...dengan lafaz Bismillahhirahmanirrahim saya,Nur Fatin Syazwani Mohd Yussop selaku pemilik tegar blog nh...merasmikan blog yang x seberapa ini (insyaAllah akan dikemaskini dan dicantik-cantikkan x lme lagi...) ....sekian,terima kasih...:)

p/s : berapa banyak INI daaaa....=p

Our Journey ^_^