My Blog...^_^

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, April 19, 2011

saya sudaa demam !!!!!!!

assalamualaikum...

uish..dah lama bebenor kan teman x update pape kat blog nh..uish..nh xleh jadik...siap ade sawang labah2 lagi  dekat sini...huhuhuu..(kecoh betol arr...)ok2...fatin skang nh ngah demam...demam ape??rindu ka??demam kura2 ka??huhuhu...salah...salah...dan salah....tengok tajuk entry pon kowg mesti x tawu kan..huhuhuhu..demam exam daaaaaaa....


demam??layan tido best nh...zzzzzzzz....


(versi utara..sila gunakan kamus utara untuk memahami dengan lebih lanjut..)
emmm...apakan daya...demam nh..ubatnya bukan tidoq....kalo tidoq...uish,alamat memg parah la jawabnya...kalo nak taw...penawaq n ubatnya adalah vitamin S...yakni STUDY ....huhuhu...mai nak habaq...nak mula study nh,ya Allah.....Tuhan saja la yang taw lagu mana...mau xnya...asai nak bukak buku ja...tiba2 rasa ngantok...asai nak mula stdy ja,tiba2 rasa lapaq...ish3....apa la nk jdi ngan cik fatin kita nh...hik3...

(ok versi utara tamat..hahaha...)

neway,ckp banyak x guna..nh nasihat la pada adik2 yang bakal amik UPSR,PMR n SPM...study la sungguh2 ye....bak kata orang tua2...genggam bara api,biar sampai jadi arang...stdy biar sungguh2...banggakan mak ngn ayah...komfirm !...muktamad !..pasti !...mak ayah sape2 pon nak tengok anak2 dowg berjaya kan....:)  ...best oooo time blaja kat sekola dulu....honestly...miss dat moment so hard...:)

alhamdulillah..berkat doa..usaha...tawakal kepadaNya...fatin dapat juga sambung belajar peringkat degree dekat USM..InsyaAllah,kalo ade rezki...nak ag sambung belaja peringkat yang lebih tinggi...gpon x rugi kan...fatin ada satu kata2 hikmat yang fatin sentiasa pegang...org yg paling disanjung tinggi bukan letaknya pada rupa paras yang cantik...bukan letaknya pada harta benda yang melimpah ruah...tapi letaknya pada ilmu yang penuh di dada....insyaAllah...harap kita semua tergolong dalam golongan orang2 yang berilmu dan sentiasa diredhaiNya....


comeynyeeeeee.....:)


ok! hehehehe.....tetibe jadi seyes kan...huhuhu..yelaa...bab2 ilmu nh bukan boleh buat main..ye x? yang baik leh kongsi same2...yang x baik,boleh dibuat teladan...x gitu?? :) ok hadirin dan hadirat sekalian...sekian saja coretan dan nukilan saya buat kali ini...hehehe...owh ye...fatin still dalam exam nh...doakan moga fatin dapat wat yang terbaik ye!! :)  pada kwn2 yang skng nh tengah amik exam jugak...all da best yaaa...chaiyok2!! let us fight till the last drop of ink! hik3...wif love...bubbye! =D


JADUAL EXAM CIK FATIN :)

19/4/11 - Teknik Berfikir

22/4/11 - Pengurusan Sistem Kesihatan

3/5/11 - Perancangan dan Pengurusan Projek

5/5/11 - Psikologi Abnormal


p/s  : 1 down...3 more to go...uish..mcm main tembak2 la plak...:p

Friday, April 08, 2011

Jom Dengar Lagu! :)

Assalamualaikum...

hye semua!! uhuk3..dah berhabuk blog nh ye..almaklumla dah 4 hari fatin x update ape2 post...(wahh..statement hiperbola..xleh blah..)..mane x nye kan..asal nk ngadap laptop je,line tenet x ok...asal jari jemari nh nak menari atas lappy kesayangan je...line tenet jadik lembap cam siput sedut..emmm...bak kata org utara...sabaqqqq je laaa...~~


grr..grr..grr...gigit!gigit! giggiiittt!!


ok,makcik fatin..enough! sudah-sudah la membebelnye...jom ubah topik..^_^

err...ok2...hari nh,fatin nk kongsi ngn pembaca2 blog semua (ade ke org bace blog aku nh??..) tentang satu lagu yg fatin baru nyanyi ngn kawan2 time dinner ari selasa lepas...emm,saje nk wat post pendek sebb otak nh dah kering sgt ngn idea..almaklumla baru settle edit assgnment..huhu...memandangkan skang pon da jam 2 pagi..jadi fatin akan kongsi something yg boleh ringankan otak kwn2 yg masih stay-up skang...(sume ngah stdy kan..kan...kannn??)...

err..no komen...=D

ok2...lagu nh tajuknya Laskar Pelangi..band yg nyanyi, Nidji...musti kowg sume penah dengar kan? lagu nh merupakan lagu tema dari filem Laskar Pelangi sendiri. Adaptasi dari novel karya Andrea Hirata yang diterbitkan tawun 2005.. Best filem nh,kalo kowg belom tgok...pegila copy kat kwn ke,beli kat kedai dvd ke atau dowload sendiri ke..(brape bnyak "ke" daaaaa...)..yg pastinya cite nh sarat ngn nilai-nilai kemanusiaan,n mnceritakan mcm mane perjalanan hidup seseorang untuk capai impian die...pendek kata,ckp bnyak x guna...better kowg tgok sndiri kan...:)  ok,done writing ! jom layan lagu die...fatin kasi lirik..lagu korang pasang sendiri dekat music player ye..hehehe...bubbye! wif love...




 
 
Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...
Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...


p/s : lapar megi laaaa...=p



Monday, April 04, 2011

testing2...1...2...3....=D

assalamualaikum....

emm..lawak rasenye...jap2..nk gelak dulu...hihihihi...(ok,fatin stop! )...ini adalah percubaan pertama..sebarang risiko...sila tanggung sendiri..:)  memg x caye..tapi inilah jadinya kalo masa lapang dah mula menjelma..orang lain dah lma kenal ape itu blog..tapi insan ini baru nak berjinak-jinak dengan dunia blog nh...tapi xpela kan...bak kata omputih campuq org melayu..better late than xde kan?? huhu...ok,jap nk check tarikh....hari nh...4/4/2011...emm..kire cantikla jgk untuk mulakan somethin' yang baru...kan3...:)



KEJAP!!

Q : abes? ape kaitan semua nh ngan gambar penguin??
A : huhu..ramai yang ckp..blog nh,ala2 diari...tempat kite luahkan perasaan,kongsi cerita,pengalaman,dan bende2 lain yg sama erti dengannya...so,t'pulangla mcm mne kite,c pemiliknya nak "decorate" kan die,nak cantikkan die...t'masukla masukkan gambar2 yang cantik n yg kite suke...ade paham??
Q : tapi...still xde link ngn ape yang kite ngah cite nh kan?kan?kan??
A :err..emm..err..mcm nh laa..juz anggap ini percubaan pertama...sajeee..nk testing2 gitu...gpon gambar penguin 2 ok what?mcm ade chemistry gitu...huhuhu...;p
Q : (terdiam......no more questions...)

ehem2...(testing mike ok ke x..) pada hari yang bersejarah ini...dengan lafaz Bismillahhirahmanirrahim saya,Nur Fatin Syazwani Mohd Yussop selaku pemilik tegar blog nh...merasmikan blog yang x seberapa ini (insyaAllah akan dikemaskini dan dicantik-cantikkan x lme lagi...) ....sekian,terima kasih...:)

p/s : berapa banyak INI daaaa....=p

Our Journey ^_^