My Blog...^_^

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, April 08, 2011

Jom Dengar Lagu! :)

Assalamualaikum...

hye semua!! uhuk3..dah berhabuk blog nh ye..almaklumla dah 4 hari fatin x update ape2 post...(wahh..statement hiperbola..xleh blah..)..mane x nye kan..asal nk ngadap laptop je,line tenet x ok...asal jari jemari nh nak menari atas lappy kesayangan je...line tenet jadik lembap cam siput sedut..emmm...bak kata org utara...sabaqqqq je laaa...~~


grr..grr..grr...gigit!gigit! giggiiittt!!


ok,makcik fatin..enough! sudah-sudah la membebelnye...jom ubah topik..^_^

err...ok2...hari nh,fatin nk kongsi ngn pembaca2 blog semua (ade ke org bace blog aku nh??..) tentang satu lagu yg fatin baru nyanyi ngn kawan2 time dinner ari selasa lepas...emm,saje nk wat post pendek sebb otak nh dah kering sgt ngn idea..almaklumla baru settle edit assgnment..huhu...memandangkan skang pon da jam 2 pagi..jadi fatin akan kongsi something yg boleh ringankan otak kwn2 yg masih stay-up skang...(sume ngah stdy kan..kan...kannn??)...

err..no komen...=D

ok2...lagu nh tajuknya Laskar Pelangi..band yg nyanyi, Nidji...musti kowg sume penah dengar kan? lagu nh merupakan lagu tema dari filem Laskar Pelangi sendiri. Adaptasi dari novel karya Andrea Hirata yang diterbitkan tawun 2005.. Best filem nh,kalo kowg belom tgok...pegila copy kat kwn ke,beli kat kedai dvd ke atau dowload sendiri ke..(brape bnyak "ke" daaaaa...)..yg pastinya cite nh sarat ngn nilai-nilai kemanusiaan,n mnceritakan mcm mane perjalanan hidup seseorang untuk capai impian die...pendek kata,ckp bnyak x guna...better kowg tgok sndiri kan...:)  ok,done writing ! jom layan lagu die...fatin kasi lirik..lagu korang pasang sendiri dekat music player ye..hehehe...bubbye! wif love...




 
 
Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...
Cinta kepada hidup
Memberikan senyuman abadi
Walau hidup kadang tak adil
Tapi cinta lengkapi kita

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu
Jangan berhenti mewarnai
Jutaan mimpi di bumi

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersyukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Menarilah dan terus tertawa
Walau dunia tak seindah surga
Bersukurlah pada yang kuasa
Cinta kita di dunia

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...


p/s : lapar megi laaaa...=p



6 comments:

  1. teringin nak tengok cerite laskar pelangi kak fatin !
    huuu
    kak fatin ade??

    ReplyDelete
  2. best lgu ni...time dinner aritu tbe2 je rase sebak...sob3 T___T...

    ReplyDelete
  3. mr right : ade2,nak ke??bleh je nak kasi..:)

    gadis kecil : aiyoo..jgn sedey2...jom tgok

    movie??hehehehehe...^^

    ReplyDelete
  4. blackhazelnut : eh jap..nh ezza ke?sowi...akak x nmpak gambo profile...kalo ezza..memg boleh sgt! dt la bilik akak..:) t akak kasi...

    ReplyDelete

Our Journey ^_^